Sinop Haber
HV
19 MART Salı 06:31

Sakarya Büyükşehir çalışanlarına 'Afet Farkındalık' eğitimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurum çalışanlarına yönelik afet bilinçlendirme eğitimleri sürüyor. Deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı sunulan eğitimlerde, afet öncesi alınacak önlemler ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konusunda bir dizi eğitim verildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-03-2023 16:31   Güncelleme : 10-03-2023 16:31
Sakarya Büyükşehir çalışanlarına 'Afet Farkındalık' eğitimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlayan Afet Farkındalık Eğitimleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimler, uzman eğitmenler eşliğinde ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirildi. Başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı verilen eğitimlerde, deprem ve afetler öncesi alınacak önlemlerin yanı sıra afet sırasında doğru davranış şekilleri hakkında bir dizi eğitim sunuldu. 6 Şubat’ta gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi de eğitmenler tarafından özel olarak ele alındı.  Deprem eğitimlerinin yanı sıra, yangın, sel, heyelan, çığ ve orman yangınları gibi afetler de, eğitimlerin bir diğer konusu oldu.

EĞİTİMLERİMİZİ HASSAS BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, eğitimlerle ilgili yayınladığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle deprem başta olmak üzere olası tüm afetlere karşı bilinçlendirme eğitimlerimizi hassas bir şekilde sürdürmekteyiz. Kurum çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz bu eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilmektedir. Şehrimizin bulunduğu konum itibariyle deprem riskiyle karşı karşıya olması, bizler için konunun ehemmiyetini artırmaktadır. Bu vesile ile geçtiğimiz yıldan itibaren bir yıl boyunca düzenlemiş olduğumuz Afet Farkındalık Eğitimleri bundan sonraki süreçte de genişletilerek devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR