Sinop Haber
HV
28 MART Perşembe 12:18

DOSABSİAD enerji maliyetleri için Azerbaycan'ı markaja aldı

DOSABSİAD, üyelerine yeni yatırım alanı açmak ve enerji maliyetlerini azaltmak için önemli bir hamle yaptı. Azerbaycan’daki Caspian Enerji Platformu üyeleri ile kapsamlı iş birliği için ilk adım atıldı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-10-2022 12:33   Güncelleme : 12-10-2022 12:33
DOSABSİAD enerji maliyetleri için Azerbaycan'ı markaja aldı

BURSA (İGFA Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği’ne (DOSABSİAD) konuk olan ve Azerbaycan’da enerji yatırımlarına yönelik çalışmalar yürüten heyette; Caspian Enerji Platformu CEO’su Telman Aliyev, Caspian Enerji Türkiye Başkanı Avni Demirci, Caspian Enerji Türkiye Başkan Yardımcısı Suleyman Mejidli, Sadık Ahmedov, Valeh İbrahimov, Gülcahan Hommadova, Kabil Mustafayev, Faik Şafiyev, Halid Semedov, Tehran Aliyev, Hikmet Alcan ve Hayal Kasımov yer aldı. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel’in ev sahipliğindeki buluşmada DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Akif Dikici ve Vedat Kayaoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Menemen ve Ertan Çeçener yer aldı.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 5 milyar dolarlık ihracat potansiyelinin yanı sıra yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edildiği 548 firmayı temsil ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin en önemli üretim üslerinden biri konumunda olduklarını belirten Çevikel, ″Küresel enerji krizinin tüm sektörleri etkilediği bir dönemde çok önemli bir iş birliği zemini oluşturduk. Azerbaycan’ı enerji yatırımları için ziyaret etmek isteyen Türk iş insanlarımız, ilk olarak Caspian Enerji Platformu ile temasa geçiyor. Dolayısıyla bu ziyaret, sanayicimiz üzerinde baskı oluşturan enerji maliyetlerinin düşürülmesine yapacağı katkılar açısından oldukça önemli. Kardeş ülke Azerbaycan ile yıllardır süregelen iş birliğimiz, bilgi birikimlerimizi paylaşarak daha da artacak. Bu platform ile hayata geçireceğimiz ortak çalışmalarla hem maliyetleri düşürme, hem de yeni yatırım fırsatları oluşturma noktasında iş dünyamıza çok önemli kazanımlar sağlayacağız” dedi.

İki ülkenin uzun yıllara dayanan köklü bağlarının olduğunu kaydeden Caspian Enerji Platformu CEO’su Telman Aliyev de, enerji odaklı maliyetler karşısında çözüm yolu bulmaya çalışan bölgedeki iş insanlarına yardımcı olabilecek çalışmaları ortaklaşa hayata geçirmeyi arzuladıklarını söyledi. 

AdminAdmin

YORUMLAR