Sinop Haber
HV
19 MART Salı 12:58

Gazetecilerden gençlere Dijital Terör Uyarısı

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2022 13:50   Güncelleme : 04-12-2022 13:50
Gazetecilerden gençlere Dijital Terör Uyarısı

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına başladı. Kitap fuarı kapsamında alanında uzman kişiler, sevenleri ile söyleşi programlarında bir araya geliyorlar. Bu kapsamda Gazeteci Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şimşek okurları ve sevenleri ile buluştu. Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şimşek, gazetecilik anılarını anlatırken kendilerini dinleyen gençlere de ‘Dijital Terör’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk İle Oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi kapılarını kitapseverlere açtı. Yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarda 500’e yakın imza günü ile yazar-okuyucu buluşması gerçekleştiriliyor. Fuar kapsamında ayrıca 50’ye yakın söyleşi programı düzenleniyor. Bu kapsamda Gazeteci Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şimşek okurları ve sevenleri ile buluştu. Yaklaşık 1 saat süren söyleşi programına İstanbullu kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. . Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şimşek, gazetecilik anılarını anlatırken kendilerini dinleyen gençlere de ‘Dijital Terör’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

“DİJİTAL TERÖRÜN İÇERİSİNDE GERÇEKTEN UYUŞTURUCU OLAYI ÇOK TEHLİKELİ BOYUTLARA GİDEBİLİR”

Gazeteci Abdurrahman Şimşek,” Uyuşturucu, dijital terörün içerisinde bulunuyor. Türkiye’nin 81 vilayetinden bizlere her gün haberler akıyor. En çok haber, lise ve ortaokul çağındaki gençlerin uyuşturucu ile tanışması konusunda geliyor. Bu da sosyal medya, mesajlaşma programları, birbirlerine uyuşturucunun ne olduğunu ve uyuşturucunun görüntüsünü atarak adeta dijital bir zehirlenme çerçevesinde kullanılıyor. Özellikle aileler çocuklarının sosyal medyalarını bir şekilde kontrol etmelerini öneriyorum. Ortaokul ve lise çağındaki bu çocukları, arkadaşları kandırabilir ve zehirleyebilirler. Bunları erken tanı dediğimiz şekilde yakalarsanız ve uzmandan yardım alırsanız, çocuğunuzu kurtarabilirsiniz. Şu anda İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları gibi hastanelerde çoğu uyuşturucu kullanan gençler, bir kere merak ettim diyorlar. Dosyalarını araştırıyoruz, çoğu sosyal medyada oltalama dediğimiz yöntemle uyuşturucu deneyimi sağlamaya çalışıyorlar. Dijital terörün içerisinde gerçekten uyuşturucu olayı çok tehlikeli boyutlara gidebilir. ” dedi.

“ARTIK TEKNOLOJİSİZ BİR GENÇLİK DÜŞÜNMEK İMKANSIZ” Gazeteci Ferhat Ünlü,” Dijital terör kavramı zaman zaman devletin en üst ismi olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da dile getirilen bir kavram. Aramızda veliler de var. Onlar, bu dönemde evlat yetiştirmenin zorluklarının çok daha farkındalar. Evlatlarımızın bilgiye doğru kanaldan nasıl ulaşacakları çok önemli. Ben 48 yaşındayım. Bizim zamanımızda, bizin gençliğimizde ailenin evlat üzerindeki etkisi çok daha belirgindi. Bir mahalle etkisi var. Biz mahallede oynayarak büyüdük. İnternet henüz hayatımıza girmemişti. 98 yılına kadar, internetin başlangıcı bile yoktu. Bilgiye erişmek için doğru kanalları kullanıyorsanız bu yararlı bir şeye dönüşür. Ama o doğru kanalları bilmiyorsanız o fazladan bilgi, doz-zehir-ilaç meselesi. Fazla dozda yanlış bilginin veya yanıltıcı bilginin bir zehir olduğunu kabul etmemiz lazım. Her şeyin fazlası yararlıdır diye bir şey yok. Bilakis zararlı olabiliyor. Burada ailelerin, bu süreçte farklı bir zorlukla karşı karşıya olduğunu, sosyal medya gibi ikinci bir paralel öğretici alanının olduğunu, bu fenomen ekseninde yeni bir eğitim sisteminin, devletin kendi eğitim sisteminden de başlayarak oluşması gerektiğini görüyoruz. Artık teknolojisiz bir gençlik düşünmek imkansız. Buradaki genç kardeşlerimiz, bizlerin 25-30 yıl önce bildiklerimizden daha fazlasını internet vasıtasıyla vakıflar” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR