Sinop Haber
HV
28 MART Perşembe 17:51

Sinop Üniversitesi: Üniversitemizin Kurumsal İzleme Süreci Tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Takımı tarafından Üniversitemizde gerçekleştirilen Kurumsal İzlem

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2022 00:06   Güncelleme : 12-10-2022 00:06
Sinop Üniversitesi: Üniversitemizin Kurumsal İzleme Süreci Tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Takımı tarafından Üniversitemizde gerçekleştirilen Kurumsal İzleme süreci sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Mualla YALÇINKAYA başkanlığında, Akademik Değerlendiriciler Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Dilek ÖZMEN, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Prof. Dr. Sayın Hasan Engin ŞENER ve Öğrenci Değerlendirici Koç Üniversitesi Öğrencisi Sayın Alara ÖZDARENDELİ’ den oluşan İzleme Takımı, Üniversitemizin akademik-idari personeli ve öğrencileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantılar, Üniversitemiz tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.

Senato Üyelerimizle Bir Araya GelindiYÖKAK İzleme Takımı, ilk olarak Üniversitemiz Senato üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN, Üniversitemizde 2019 yılında yapılan Kurumsal Dış Değerlendirme sonucunda hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporu’ndaki (KGBR) önerilerden yola çıkılarak gerçekleştirilen iyileştirme faaliyetlerinin yer aldığı YÖKAK Kurumsal İzleme Programı Bilgilendirme Sunumunu İzleme Takımı ve Senato üyelerine sundu.

Kalite Komisyon ve Kalite Alt Komisyonları Üyeleriyle ToplantıDaha sonra Üniversitemiz Kalite Komisyonu ve Kalite Alt Komisyonları üyeleriyle bir araya gelen İzleme Takımı, Üniversitemizde 2019 yılından günümüze kalite güvencesi sistemi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen iyileştirme faaliyetlerini değerlendirdi.

Birim Temsilcileri İle Toplantıİzleme Takımı ziyaret planı çerçevesinde; Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Koordinatörlükler ve ilgili Daire Başkanlıklarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda İzleme Takımı birimlerde yaptıkları incelemelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, birim temsilcilerinden faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

Öğrenciler ile ToplantıBirim temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıların yanında İzleme Takımı üyesi Öğrenci Değerlendirici Sayın Alara ÖZDARENDELİ, Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler ile yaptığı toplantıda, öğrencilerimizin Üniversitemizdeki hizmet ve faaliyetlere ilişkin deneyim ve görüşlerini dinledi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Takımı üyeleri, gerçekleştirdikleri saha ziyaretleri ve toplantılar sonrası, Rektörlük makamında Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN ve Kalite Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda İzleme Takım üyeleri Üniversitemizin güçlü yanları ve gelişmeye açık yönleri hakkında görüşlerini yöneticilerimizle paylaştı. Ayrıca görüşmede Üniversitemizin kurumsal akreditasyonu için gerekli olan çalışmalardan da bahsedildi.

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR